23 Şubat 2016 Salı

Ge 203 - 1. Ödev

Arkadaşlar, merhaba,

Bu hafta (25.02'deki ders için) okul için bir toplantıya katılacağım için ders yapmayacağız. Dolayısıyla ders yerine ödevinizi yapabilirsiniz.
Bu haftaki ödeviniz 2 film izlemek ve üzerine düşündüklerinizi yazmak olacak.
Filmlerimiz neler:
       Iron Jawed Angels – Demir Çeneli Melekler (2004)
       Suffragette - Diren ! (2015)
“Demir Çeneli Melekler” filminin DVD olarak bulabilirsiniz. “Diren!” ise halen vizyonda olan filmlerden. Başka kaynakları kullanmak isterseniz, o da sizin bileceğiniz iş J
Peki filmleri seyrettikten sonra ne yazacaksınız ?
Filmleri seyrettikten sonra, aşağıdaki sorulara cevap vermenizi ve filmlerin size ne düşündürdüğünü yazmanızı istiyorum. Soruların sizin için yönlendirici olması gerekiyor.

Sorular:
1.       Filmlerde, kadınlar neden “oy verme hakkını” elde etmek için neden mücadele ediyorlar ? (neden böyle bir mücadeleye ihtiyaçları var, neden hayatlarını böyle bir mücadele için riske atıyorlar?)
2.       Oy vermekle, katılım arasındaki ilişki nedir ? (Filmlerde nasıl kuruluyor bu ilişki?)  
3.       Farklı ülkelerde, benzer bir dönemde, aynı talebin (oy verme hakkı) yükselmesi ve bu talep için mücadele edilmesinin nedenleri sizce neler?
4.       Kararlara katılım neden önemli ?
5.       Filmde kadınlardan bahsediliyor, oy vermek ya da kararlara katılmak konusunda imkanı ya da hakkı olmayan başka gruplar var mı ?
6.       Siz oy verebiliyor musunuz ? Oy vermeniz kararlara katılmanız için yeterli oluyor mu?
7.       Filmler size neler düşündürdü ? Tartışınız.
Sınıfta da söylediğim üzere, ödevlerinizi derse getirmeniz gerekiyor. Derste, kişisel olarak, teslim etmeniz gerekiyor. Derse, kişisel olarak getirilmemiş olan ödevler kabul edilmeyecektir.

Derste görüşmek üzere,
Sevgiler,
Laden 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder